Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп обяви обстойни промени в

...
Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп обяви обстойни промени в
Коментари Харесай

Тръмп с ключови законодателни промени за ускоряване строежа на магистрали и газопроводи

Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп разгласи обстойни промени в екологичния закон, които ще ускорят построяването на автомагистрали, летища и газобопроводи.
Съгласно Националния закон за политика в региона на околната среда (NEPA), въведен от Ричард Никсън през 1970 година, всички огромни инфраструктурни планове би трябвало да бъдат обект на оценка на въздействието върху околната среда от съответните организации, съобщи БГНЕС.
NEPA е първият главен закон за околната среда в САЩ и е планиран „ за основаване и поддържане на условия, при които индивидът и природата могат да съществуват в продуктивна естетика “ и е спънка за напъните на актуалната администрация да форсира извличането на изкопаеми горива.
Агенцията за отбрана на околната среда повдигна несъгласие против тръбопровода Keystone XL, плануван да доставя петрол от Канада до  САЩ, по време на разглеждане на NEPA при администрацията на Обама, като някогашният президент анулира плана - единствено с цел да бъде възроден под ръководството на Тръмп.
Администрацията няма пълномощието да трансформира акта на Конгреса, само че, както преди беше направено със Закона за застрашените типове, може да промени разпоредбите за използването му - и точно тези препоръчани промени бяха оповестени през днешния ден.
Предложенията, които са обект на 60-дневен интервал за преразглеждане на обществени мнения, преди да влязат в действие на по-късна дата, биха повишили прага за това какви типове планове изискват оценка на въздействието върху околната среда. Това би изключило планове, финансирани напълно или значително от частния бранш, какъвто е казусът с редица нефтопроводи. А федералните организации ще бъдат помолени да приключват анализите си за четири години, спрямо двете години и половина, които имат сега, сподели Мери Ноймайр, началник на Съвета по качество на околната среда.
" С течение на времето внедряването на NEPA става все по-сложно и лишава доста време на федералните организации, държавните, локалните и племенните организации, претендентите за планове и междинните американци, които търсят позволения или утвърждения от федералното държавно управление ", сподели тя като добави, че оценките за магистрални планове сега лишават повече от седем години, а някои изследвания се простират до повече от десетилетие.
Администрацията също по този начин желае да отстрани условията за проучване на " кумулативните " въздействия на плановете, нещо, което би изключило въздействието на изменението на климата - макар че предлагането не изключва разглеждането на излъчванията на парникови газове в анализите на NEPA, съобщи Ноймайр.
Дефиницията на въздействието върху околната среда ще бъде сведена до „ рационално предвидимо “ и с „ рационално близка причинно-следствена връзка “, а всички промени би трябвало да бъдат „ механически и стопански осъществими “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР